voetbalzone

Sigthórsson tobt met Ajax: ‘Als we aanvallen, maken we foute keuzes’

Erik van Dam23 mrt 2015, 14:38
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2015, 14:38
Advertentie
voetbalzone

Kolbeinn Sigthórsson moest na de Klassieker tegen Feyenoord, eind januari, elf wedstrijden achtereen passen bij Ajax. Afgelopen donderdag liet Frank de Boer hem in de tweede ontmoeting met Dnipro invallen, maar toen wist de IJslander niet te scoren. Ook zondag, thuis tegen ADO Den Haag, bleef Sigthórsson verstoken van een doelpunt. Het hele team had het echter moeilijk om de kansen af te maken.

De controle was er wel, zegt Sigthórsson in gesprek met Ajax Life, maar de uiteindelijke balans woog niet door in het voordeel van Ajax. “Als we aanvallen, maken we foute keuzes. Daardoor worden we niet gevaarlijk. We hebben er dit seizoen echt moeite mee er doorheen te komen. We maken het onszelf moeilijker dan het is”, analyseert de aanvaller.

Of het aan een gebrek aan zelfvertrouwen ligt, weet Sigthórsson niet. Zelf heeft hij in ieder geval niet het gevoel, dat hij zonder vertrouwen voetbalt. Hij maakte dit seizoen vijf doelpunten in zestien competitieduels, maar denkt dat Ajax als geheel misschien te voorzichtig voetbalt. “Er mag soms best meer risico worden genomen”, zegt de spits, die niet zo veel bruikbare ballen kreeg aangeleverd. “Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna kunnen met voorzetten voor gevaar zorgen. Als we met een valse rechtsbuiten spelen, komen er minder ballen voor het doel.”

Bezig met laden …