voetbalzone

Sigthórsson velt Faeröer solo en vijzelt moyenne op naar 0,72

Erik van Dam15 aug 2012, 23:51
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2012, 23:51
Advertentie
/

Kolbeinn Sigthórsson lijkt goed in zijn vel te zitten. Tijdens de seizoensouverture van Ajax tegen AZ, afgelopen zondag, pikte de spits reeds een doelpunt mee; woensdag kwamen er daar twee bij in de oefeninterland tegen de Faeröer Eilanden. Sigthórsson zorgde na een half uur en vlak voor tijd met treffers voor een 2-0 overwinning op de 'voetbaldwergen'.

Sigthórsson, die woensdag zijn elfde interland speelde, had in zijn voorgaande tien optredens al zes maal gescoord voor IJsland. Met zijn dubbelslag tegen de Faeröer vijzelde hij zijn moyenne nog wat op van 0,60 naar 0,72. Na een half uur spelen brak Sigthórsson de score open in zijn geboortestad Reykjavyk. De Ajacied bepaalde vervolgens de eindstand in blessuretijd op 2-0.

IJsland gaat binnen enkele weken aftrappen voor de WK-kwalificatiereeks. Het zal beginnen met een thuiswedstrijd tegen Noorwegen en een paar dagen later Cyprus ontmoeten. In oktober staan er vervolgens nog twee duels op de rol met Albanië en Zwitserland. Het nationale team slaagde er nog nooit in zich te plaatsen voor een EK of WK.

Bezig met laden …