voetbalzone

Sigthórsson vindt uitslag mager: ‘Het had wel 4-0 of 5-1 kunnen zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk14 okt 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2014, 00:00
Advertentie

IJsland greep naast deelname aan het WK in Brazilië, maar de ploeg van Lars Lagerbäck is hard op weg om een toegangsbewijs voor het EK in Frankrijk af te dwingen. Na de zeges op Turkije en Letland, 3-0 en 0-3, moest ook het Nederlands elftal eraan geloven: 2-0. De driepunter tegen Oranje kwam voor Kolbeinn Sigthórsson niet helemaal als een verrassing.

voetbalzone

Sigthórsson vond de uitslag zelfs aan de magere kant. "Misschien had het wel 4-0 of 5-1 kunnen zijn", vertelde de aanvaller van Ajax glimlachend aan de NOS. "Verdedigend was het echt geweldig, we speelden als een team en we hebben gestreden voor de drie punten. We wisten wat we moesten doen om van Nederland te winnen, dat is gelukt."

Voetbalminnend IJsland zal vannacht moeilijk de slaap kunnen vatten, maar binnen de selectie is er nog geen sprake van een hosanna-stemming. “We blijven kalm.” De eerstvolgende wedstrijd van IJsland is in en tegen Tsjechië, dat na drie duels eveneens op negen punten staat. "Een gelijkspel? We gaan daar voor de winst", verzekert Sigthórsson.

Bezig met laden …