voetbalzone

Sigthórsson waarschuwt: ‘We verliezen niet vaak meer’

Peter Nusselder11 okt 2014, 09:15
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2014, 09:15
Advertentie

Terwijl het Nederlands elftal de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie verloor van Tsjechië en vrijdagavond ternauwernood won van Kazachstan (3-1), gaat IJsland met twee zeges aan de leiding in Groep A. Maandag gaat het team van bondscoach Guus Hiddink op bezoek in Reykjavik.

voetbalzone

Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson is een van de blikvangers van de nationale ploeg van IJsland, samen met onder meer Gylfi Sigurdsson (voorheen Tottenham Hotspur, nu Swansea City) en voormalig AZ’er Jóhann Berg Gudmundsson. Plaatsing voor het WK zat er net niet in, maar de IJslanders willen in 2016 wel naar het EK in Frankrijk. “We geloven in onszelf, gaan vol vertrouwen de wedstrijden in”, vertelt Sigthórsson aan De Telegraaf.

De Ajacied weet dat er de laatste jaren iets is veranderd in IJsland. “We verliezen gewoon niet vaak meer. Dus gaan we ook tegen Oranje met de borst vooruit het veld in”, vervolgt Sigthórsson. “Oranje is gewaarschuwd”, geeft hij lachend aan. De aanvaller was verbaasd dat Nederland vorige maand onderuitging bij Tsjechië, maar vindt wel dat Hiddink de juiste bondscoach is. “Toch denk ik dat Nederland het hier in Reykjavik heel moeilijk gaat krijgen. Waarom? Omdat wij heel veel zelfvertrouwen hebben.”

Bezig met laden …