voetbalzone

Sigthórsson wil winnen: ‘Als het één keer kan, dan kan het nog een keer’

Thijs Post02 sep 2015, 20:30
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2015, 20:30
Advertentie

Kolbeinn Sigthórsson is terug in Amsterdam. De van Ajax naar FC Nantes overgestapte spits bereidt zich met de nationale ploeg van IJsland voor op het belangrijke EK-kwalificatieduel met Nederland. Via de officiële kanalen van Ajax blikt Sigthórsson vooruit op de wedstrijd tegen het Nederlands elftal en terug op zijn periode bij Ajax.

voetbalzone

IJsland heeft vijf punten voorsprong op Nederland en twee punten voorsprong op Tsjechië. “Er ligt voor deze wedstrijd dus minder druk op ons”, aldus de spits, die van mening is dat een gelijkspel een uitstekend resultaat is voor IJsland. “Nederland moet, wij moeten zorgen dat we minimaal een punt pakken.” In IJsland kreeg Nederland met 2-0 klop en Sigthórsson denkt dat een nieuwe stunt mogelijk is. “Als het één keer kan, dan kan het nog een keer gebeuren.”

Sigthórsson speelde vier seizoenen in Ajax en hij kijkt met tevredenheid terug op zijn periode in Amsterdam. “Drie kampioenschappen, maar voor mij ook veel ups en downs. Een leerzame periode, zeker. Ik ben niet altijd helemaal fit gebleven. Dan is het lastig voor een speler om altijd op topniveau te spelen en altijd scherp te zijn. Ik moest vaak terugknokken om fit te zijn. Ik heb nooit een volledig seizoen gespeeld. Toch was ik vaak belangrijk, daar ben ik trots op.”

Bezig met laden …