voetbalzone

Sikora debuteert op tweede kerstdag in Australië

25 dec 2008, 10:54
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2008, 10:54
Advertentie
Het wordt een warme kerst voor Viktor Sikora. De oud-international tekende onlangs een contract bij het Australische Perth Glory, en al na een week staat hij voor zijn eerste optreden in het momenteel zomerse eiland down under. Trainer Dave Mitchell is dusdanig tevreden over de verrichtingen van de aanvaller, dat hij Sikora bij zijn selectie heeft gehaald voor de wedstrijd tegen Adelaide United op Boxing Day.

De 30-jarige voormalig speler van onder meer Vitesse en Ajax arriveerde vijf dagen geleden in Australië, maar bleek weinig last te hebben van de gevreesde jetlag. “Hij zag er op de trainingen prima uit”, reageerde Mitchell op zijn komst. De oud-speler van Feyenoord ziet dan ook geen enkele reden om de buitenspeler niet meteen te gebruiken.

Perth Glory hoopt zich te plaatsen voor de play-offs van de Australische A-League. Daarvoor dient de ploeg in vijf wedstrijden nog drie punten goed te maken op de concurrentie. Sikora, die voor het laatst actief was bij het Amerikaanse FC Dallas, zal de club sowieso tot die tijd bijstaan.
Bezig met laden …