voetbalzone

Sikora haakt door operatie af voor restant van seizoen Perth Glory

Erik van Dam23 nov 2010, 10:06
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2010, 10:06
Advertentie

Victor Sikora kent een ongelukkig einde van het seizoen 2010/11 in de Australische competitie. De 32-jarige aanvaller speelde al bijna een jaar geen wedstrijd meer voor Perth Glory, door een chronische heupblessure; nu moet hij onder het mes. Hij zal niet tijdig hersteld zijn om weer te spelen voordat de A-League ten einde komt, medio februari. Zijn definitieve gemis komt op een vervelend moment.

Van de laatste twaalf duels wist Perth Glory er namelijk maar één te winnen; de club staat nu negende met een voorsprong van slechts vier punten op North Queensland, de hekkensluiter. Afgelopen maand keerde Sikora weer terug op het trainingsveld, maar nu is toch besloten dat de heupblessure moet verdwijnen middels een chirurgische ingreep. “Hij ligt er voor de rest van het seizoen uit”, sombert coach Ian Ferguson in Australische media.

“We kijken op het moment van spreken rond voor een vervanger, doen navraag bij andere clubs en bij zaakwaarnemers. Maar het is moeilijk er nu nog iemand bij te krijgen, want de FFA (Australische bond, red.) staat niet toe dat we iemand halen die nu bij een andere club onder contract staat. En het is lastig nu iemand te vinden, die zonder club zit.

Sikora tekende ruim twee jaar geleden in Australië en speelde sindsdien pas 22 wedstrijden voor Perth Glory. Het gaat de zesvoudig Oranje-international stukken minder goed af dan landgenoten als Sergio van Dijk en Rini Coolen (tweede met Adelaide United), Bas van den Brink (derde met Gold Coast United) en Patrick Zwaanswijk (vierde met Central Coast Mariners).

Bezig met laden …