Silvano VosImago

Silvano Vos ontvangt fantastisch nieuws bij AC Milan

Jan Hoeksema09 sep 2024, 17:46
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2024, 18:28
Advertentie

Het spreekwoord 'de een zijn dood is de ander zijn brood' gaat dezer dagen op voor Silvano Vos. Het voormalig Ajax-talent krijgt in de komende tijd de kans bij de hoofdmacht van zijn nieuwe werkgever AC Milan, maar dat heeft voornamelijk te maken met een blessure bij een teamgenoot.

Vos vertrok afgelopen transferwindow van Ajax naar I Rossoneri. In de Italiaanse stad van de mode hoopte hij op een kans bij het eerste, maar al snel werd duidelijk dat hij voornamelijk gehaald werd voor Milan Futuro, het beloftenelftal van de Milanezen.

Komende maanden krijgt Vos alsnog de kans bij de eerste selectie, zo meldt Voetbal International in navolging van verschillende Italiaanse media. Hoofdtrainer Paulo Fonseca zit namelijk krap in de centrale middenvelders.

Dat komt vooral door de aanstaande afwezigheid van Ismaël Bennacer. De Algerijn, dit seizoen goed voor één basisplek in drie wedstrijden bij Milan, is eerder deze week zwaar geblesseerd geraakt tijdens interlandverplichtingen.

Volgens Sky Italia moet Bennacer minstens 2,5 maand toekijken vanaf de zijkant. Daardoor mist hij onder meer wedstrijden tegen Inter en Napoli in de competitie en tegen Liverpool en Real Madrid in de Champions League.

Als gevolg heeft Fonseca Vos dus bij de eerste selectie gehaald. Daar zal de geboren Amsterdammer de concurrentiestrijd aangaan met onder meer landgenoot Tijjani Reijnders, Ruben Loftus-Cheek, Yunus Musah en Youssouf Fofana.

Milan is niet voortvarend aan het seizoen begonnen. De eerste drie Serie A-wedstrijden leverden slechts twee punten op en de druk op de Portugese keuzeheer is nu al groot.

Bezig met laden …