voetbalzone

Silvio Berlusconi (86) overlijdt na gevecht met leukemie

Tom Rofekamp12 jun 2023, 10:43
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 10:43
Advertentie

Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat melden media in Italië. De oud-premier en -eigenaar van AC Milan leed aan chronische leukemie en werd vier dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Daar is hij na een kort ziektebed overleden. Berlusconi was tot aan zijn dood eigenaar van Monza.

De Italiaan worstelde al langere tijd met zijn gezondheid. Vorig maand werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Daarna werd ook chronische leukemie vastgesteld. Berlusconi herstelde echter dermate goed, dat hij weer huiswaarts mocht keren. Eenmaal thuis aangekomen ging het weer mis. Na vier dagen in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan overleed hij.

Berlusconi was tot driemaal toe minister-president van Italië en oprichter van het media-imperium Mediaset. Op voetbalgebied staat hij het meest bekend om zijn eigenaarschap van AC Milan. Van 1986 tot 2017 was il Cavaliere grootaandeelhouder van de club, een periode waarin de Milanezen prijs na prijs pakten. Onder meer Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard maakten Berlusconi nog mee.

In 2017 verkocht Berlusconi Milan aan een Chinees investeringsconsortium. Dat heeft i Rossoneri inmiddels alweer van de hand gedaan. Berlusconi was echter nog niet klaar in het voetbal: in 2018 kocht hij Monza, dat binnen vier jaar naar de Serie A promoveerde. Daar behaalde de club afgelopen seizoen de elfde plaats.

Bezig met laden …