Simeone heeft gelukkige hand van wisselen in bekerduel Atlético

Bart Kruyt06 jan 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2016, 23:00

Atlético Madrid heeft een goede uitgangspositie voor het bereiken van de kwartfinale van de Copa del Rey. De koploper van de Primera División maakte op bezoek bij Rayo Vallecano een 1-0 achterstand ongedaan (1-1) en mag volgende week in eigen huis gaan proberen om het laatste stapje naar de volgende ronde te zetten. Diego Simeone zag dat zijn wissels goed uitpakten: Luciano Vietto gaf de assist op Saúl Ñíguez, die met een beheerste schuiver scoorde tegen zijn oude club.

Vietto en Saúl waren allebei op de bank begonnen en vanaf die positie zagen zij een matige eerste helft, waarin niet heel veel gebeurde. Toch werd er nog voor rust gescoord: na ruim een halfuur spelen leed Thomas Partey (afgelopen weekend nog de matchwinner in de competitiewedstrijd tegen Levante) balverlies en dat werd afgestraft door Nacho. Miguel Moyá kreeg nog wel een handje tegen de bal, maar kon de prachtige openingstreffer niet voorkomen.

Yannick Ferreira Carrasco kreeg niet lang hierna al een goede kans op de gelijkmaker, maar hielp deze om zeep, en Atlético had geluk dat Diego Llorente uit een hoekschop niet de 2-0 binnen wist te koppen. Zijn inzet van dichtbij ging recht op Moyá af en dus ging de thuisploeg met slechts een nipte voorsprong rusten. In de tweede helft probeerde Atlético de druk wat op te voeren, maar de defensie van Vallecano gaf maar weinig weg.

Simeone vond het tijd voor verse krachten en bracht Saúl en Vietto in het veld. Dat bleek een gouden greep te zijn, want ruim twintig minuten voor tijd trok Vietto de bal laag voor op Saúl, die zijn doelpunt tegen de club waar hij in het seizoen 2013/14 op huurbasis voor speelde niet vierde. Beide ploegen kwamen hierna nog dicht bij het winnende doelpunt: Joni zag de bal die van zijn rug richting het doel ging op de lat belanden, terwijl Juan Carlos aan de overkant nog geweldig redde bij een inzet van Vietto. De keeper van Rayo hield ook Carrasco van het scoren af en dus bleef het bij 1-1.