voetbalzone

Simeone: ‘Hij is ontzettend belangrijk voor de toekomst van Atlético’

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2015, 18:50
Advertentie

Diego Simeone was zaterdag trots op zijn spelers. Atlético Madrid was in eigen huis veel te sterk voor Real Madrid, dat met een 4-0 nederlaag uit het Vicente Calderón vertrok. “Ik wil mijn spelers voor deze middag bedanken. We hebben een goede en serieuze wedstrijd gespeeld”, vertelde de oefenmeester. “Of Real Madrid niet gemotiveerd was? Het is niet terecht als ik het nu over de tegenstander ga hebben. We hebben datgene uitgevoerd waarop we deze week hadden getraind.”

Volgens captain Gabi had Simeone een groot aandeel in de overwinning. “Elke trainer heeft veel ideëen. Het gaat erom wie het ook daadwerkelijk uitvoert. En ik heb een selectie die goed begrijpt wat wij als technische staf willen. Zonder deze spelers zou het onmogelijk zijn. Of we nu weer titelkandidaat zijn? We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is het beste. En nee, dit was niet mijn belangrijkste wedstrijd bij Atlético. Dit was een van de vele wedstrijden.”

Saúl Ñiguez was al vroeg in de wedstrijd de vervanger van de geblesseerde Koke en maakte op schitterende wijze, via een omhaal, de 2-0. “Hij speelde goed. Hij is ontzettend belangrijk voor de toekomst. Dat weet hij en dat weet de club. Daarom wilde ik per se dat hij bleef. Maar hij moet geduld hebben. We hebben zijn opstandigheid en jeugdigheid nodig, maar ook zijn geduld. Koke en José Maria Giménez hadden dat ook.”

Simeone kreeg de vraag of hij veertien Simeones op het veld had gezien. “Deze spelers spelen beter dan ik ooit heb gedaan. Het moeilijkste in een selectie is tijd. De selectie verandert, maar er zijn geen breuken zichtbaar. Iedereen eist het maximale van elkaar en je weet niet wie je moet opstellen. Degene die goed traint, speelt.”

Bezig met laden …