voetbalzone

Simeone: ‘Hij zei dat ik hem er absoluut niet uit mocht halen’

Erik van Dam18 mrt 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2015, 07:00
Advertentie

Atlético Madrid verschafte zichzelf dinsdagavond toegang tot de laatste acht in de Champions League, door na strafschoppen te winnen van Bayer Leverkusen. Drie van de zes Spaanse penalty’s gingen raak, tegenover slechts twee aan Duitse zijde. In de reguliere tijd had Atlético een 1-0 voorsprong genomen dankzij Mario Suárez. De heenwedstrijd was ook al in 1-0 geëindigd.

voetbalzone

Het was een memorabele avond voor los Colchoneros, die al vroeg in de wedstrijd hun keeper kwijtraakten. Miguel Moyá kon niet verder en moest vervangen worden door Jan Oblak. Die arriveerde vorig jaar zomer voor veertien miljoen euro, maar werd al vroeg geslachtofferd omdat hij geen sterke indruk maakte. Diego Simeone zei na afloop dat de wedstrijd tegen Leverkusen bewees, dat je altijd hard moet blijven werken.

“Want je weet nooit wanneer het ineens weer jouw moment is, wanneer je de wedstrijd van je leven zult moeten keepen. Ik ben heel blij met de complete teamprestatie. Diego Godín, Tiago, Saúl Ñiguez… het team heeft een enorme krachttoer geleverd. Mario Mandzukic ook. Ik haalde hem vlak voor tijd naar de kant, maar hij is een trotse jongen. Als hij akkoord gaat met een wissel, moet hij er wel compleet doorheen zitten.”

“Ik zag hem eerder in de wedstrijd ook al worstelen, maar hij zei toen dat ik hem er absoluut niet uit mocht halen. En, de eerlijkheid gebiedt het me te zeggen, hij leverde intens werk in de tijd dat hij op het veld stond. We hebben zo’n jongen nodig en ik ben erg blij met alle moeite die hij deed. De fans waren daarnaast ook fantastisch. Hier staan we weer, bij de laatste acht van Europa met Atlético. Dat geeft me kippenvel. De fans kunnen zich niet voorstellen wat ze overdragen op de spelers”, aldus een emotionele Simeone.

Bezig met laden …