voetbalzone

Simeone kritisch op Neymar: 'Duiken is een van zijn eigenschappen'

Bart Kruyt02 apr 2014, 00:20
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2014, 00:20
Advertentie
voetbalzone

Atlético Madrid kwam dinsdag door een wondergoal van Diego op voorsprong bij Barcelona, maar moest door een treffer van Neymar genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Dat was een uitslag waar Diego Simeone wel mee kon leven, maar de coach van Atlético leek ervan te balen dat juist Neymar scoorde voor Barcelona. Volgens Simeone ging de Braziliaan weer een paar keer erg gemakkelijk naar de grond.

Neymar wordt in zijn eerste jaar bij Barcelona veelvuldig beschuldigd van het maken van schwalbes. "Duiken is een van zijn eigenschappen", zei Simeone na afloop. "Hij is erg snel en als hij dan wordt aangeraakt, gaat hij naar de grond. We hadden het lastig toen hij naar links ging, op rechts was hij gemakkelijker te dekken. Neymar scoort vaker als hij op links staat." Dat gebeurde dinsdagavond dus ook weer, na een geweldige steekpass van Andrés Iniesta.

Gerardo Martino wilde niet teveel zeggen over de positie van Neymar: hij sprak liever over de teamprestatie. "Ik ben trots op de manier waarop we gevoetbald hebben", zei de coach van Barcelona. "We verdienden nog een of twee meer doelpunten, maar ik ben tevreden. We proberen elke wedstrijd die we spelen te winnen en dat gaan we dus ook in de return bij Atlético doen."

Bezig met laden …