voetbalzone

Simeone zet Ortega uit River-selectie

02 aug 2008, 09:23
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2008, 09:23
Advertentie
Ariel Ortega lijkt niet van zijn alcoholprobleem af te komen. De aanvaller van River Plate is door trainer Diego Simeone, tevens zijn oud-ploeggenoot, uit de selectie van de Argentijnse club gezet. De oud-international mag weer zijn intrek nemen in een afkickkliniek, nadat al bekend was dat hij deze week dronken achter het stuur zat.

Het is niet de eerste maal dat Ortega uit de selectie wordt gezet. Vorig kalenderjaar kwam de 34-jarige oud-international eveneens in opspraak. Na een bezoek aan een afkickkliniek leek de kleine aanvaller echter weer op de goede weg, maar na een paar maanden viel hij weer in herhaling. Zo had hij ook een fikse ruzie met Simeone op de dag dat River Plate het Torneo Clausura in de wacht sleepte.

"Het probleem van Ariël begint langzamerhand zorgelijk te worden", gaf bestuurslid Héctor Caballero vrijdagavond toe. "En dat is bijzonder jammer, omdat we zowel de mens als de voetballer Ariel Ortega altijd gesteund hebben. We zullen wederom met Ariel om de tafel moeten en een besluit moeten nemen. Dit kan niet zo langer."

El Burrito, goed voor 89 interlands, debuteerde zeventien jaar geleden in het hoogste keurkorps van River Plate en speelde vervolgens onder meer voor Valencia, Sampdoria, Parma en Fenerbahçe. In Nederland geniet de speler vooral bekendheid vanwege zijn kopstoot aan Edwin van der Sar op het WK in 1998.
Bezig met laden …