voetbalzone

‘Sinds hij die spuit in zijn kop kreeg gaat het niet meer goed met Botox Dirkie’

Lars Capiau11 jul 2023, 10:00
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 10:00
Advertentie

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Voor velen is de sport echter nog veel meer dan dat. In de rubriek Voetbalgek gaat Voetbalzone op bezoek bij mensen die op een of andere manier helemaal bezeten zijn van het mooiste spelletje ter wereld. In deze aflevering gaan levenslange ADO Den Haag-supporters Ron, Nico en Nicki in gesprek met discussieleider Leo. Vanuit het iconische Leo’s Koffiehuis praten de mannen over supportersgeweld, het nostalgische Zuiderpark, Dick Advocaat en Dirk Kuijt.

“Luister, Nick”, steekt Ron van wal als supportersgeweld ter sprake komt. “Toen het stadionverbod werd ingevoerd in Nederland, was ik de eerste die hem kreeg.” Aan tafel heerst er onbegrip over het ‘zwaar overdreven’ onderwerp van supportersgeweld. “Te pas en te onpas worden er stadionverboden uitgedeeld, en dat begrijp ik niet’, jammert Nicki. Hij oppert om stadionverboden te laten 'afkopen voor twee keer tweehonderd euro'.

Evenmin zijn de Hagenezen pur sang te spreken over Dirk Kuijt. De 104-voudig international trainde afgelopen seizoen de Haagse ploeg, maar werd door teleurstellende resultaten na 176 dagen aan de kant gezet. Toen stond ADO op de zeventiende plek en had het de slechtste seizoenstart in haar historie gekend. “Dirkie had beter kunnen blijven voetballen in plaats van trainer worden. Sinds hij die spuit in zijn kop kreeg gaat het niet meer goed met Botox Dirkie”, buldert Ron.

De mannen zijn wél lovend over Dick Advocaat, die de groen-gelen naar een twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en een kwartfinale in de TOTO KNVB Beker loodste. Onder zijn leiding werd in de competitie vijf keer verloren, negen keer gewonnen en acht keer gelijkgespeeld. “Hij heeft wel wat neergezet hoor, Dickie", concluderen de mannen aan tafel op basis van de kwaliteit van de selectie. “Er zitten hier meer Eredivisie-waardigen aan tafel dan in de selectie.”

Bezig met laden …