voetbalzone

Sint-Truiden eerste promovendus in België

26 apr 2009, 17:39
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2009, 17:39
Advertentie
Na een afwezigheid van een jaar speelt Sint-Truiden volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League. De Belgische Limburgers wonnen in de Hel van Staaien met 1-0 van FC Brussels en kunnen met nog één speeldag voor de boeg niet meer worden achterhaald door Lierse SK, dat met 3-2 won van Olympic Charleroi.

Hoofdtrainer Guido Brepoels vond dit seizoen een goede mix tussen jeugd en ervaring en leidde de club naar het kampioenschap op het een na hoogste niveau. Vorig seizoen degradeerde STVV als zeventiende en voorlaatste. Na een knap seizoen mag de oud-werkgever van onder meer Stijn Vreven weer in de hoogste voetbalklasse uitkomen.

Na de laatste speeldag van de reguliere competitie spelen de nummers twee tot en met vijf uit tweede klasse een bijkomende kwalificatieronde: een heen- en terugwedstrijd, de tegenstander wordt door loting bepaald. De twee winnaars daarvan spelen later nog een eindronde tegen de nummers vijftien en zestien uit het hoogste niveau.

De ploeg die die eindronde wint, blijft in of promoveert naar de hoogste afdeling in België. Momenteel bezetten Lierse SK, Antwerp FC, KV Oostende en Ronse de plaatsen twee tot en met vijf. In de Jupiler Pro League is Bergen al ingehaald door het degradatiespook. Tubeke staat zeventiende, FCV Dender EH en SV Roeselare vijftiende en zestiende.
Bezig met laden …