voetbalzone

Sint-Truiden hengelt trefzekere Perbet per direct binnen

Erik van Dam02 jan 2010, 09:42
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2010, 09:42
Advertentie

Sint-Truiden, de nummer zes van de Belgische Jupiler Pro League, heeft zich versterkt met aanvaller Jérémy Perbet. De 25-jarige Fransman is volgens Het Laatste Nieuws rond met de eersteklasser en tekent binnen afzienbare tijd een contract voor tweeënhalf jaar. Momenteel is Perbet een niveau lager met twaalf goals tweede in de topscorerslijst.

Perbet onderging al eerder een medische keuring bij Sint-Truiden, dat het dit seizoen formidabel doet als promovendus. De formatie van trainer Guido Brepoels promoveerde afgelopen zomer naar de hoogste divisie en verraste vriend en vijand door voortvarend van start te gaan; na twee remises won het vijf duels achtereen en klom het op de ranglijst.

Daarna zakte de ploeg in en verloor het liefst zeven wedstrijden op rij. Dankzij een 5-2 zege op KV Mechelen, eind vorig kalenderjaar, lijkt het ritme echter weer hervonden. Perbet, die sinds anderhalf seizoen op de loonlijst staat bij Tubize, ontpopte zich de voorbije maanden tot een trefzekere spits. Vorig seizoen scoorde hij al dertien keer; nu staat de teller op twaalf goals. De club moet de komst van Perbet nog bevestigen via de officiële kanalen.

Bezig met laden …