Sint-Truiden klimt naar vijfde stek, Genk wint weer na 76 dagen

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2010, 21:13
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2010, 21:13

Sint-Truiden heeft zaterdagavond haar positie in de subtop van de Jupiler Pro League verstevigd. Door de moeizame overwinning op Lokeren stijgen de Truienaars naar een verdienstelijke vijfde plaats. RC Genk won onder trainer Frank Vercauteren haar eerste wedstrijd. Het was tevens de eerste competitiezege sinds begin november. Bij SV Roeselare lieten de nieuwelingen van zich spreken, maar de ploeg van Dennis van Wijk bleef tegen KV Mechelen wel met lege handen achter.

Sint-Truiden - Lokeren 2-1
Guido Brepoels zag hoe zijn ploeg na een kwartier spelen door een omstreden goal de leiding nam. Ibrahim Sidibe nam de bal met de hand mee en knalde vervolgens droog binnen. Protest van Lokeren leverde niks op. Vijf minuten voor de theepauze viel de gelijkmaker. Marcel Mbayo verlengde een hoekschop van Mario Carevic met het hoofd, en zag Ibrahim Gueye trefzeker uithalen. Na rust stelde de wedstrijd weinig meer voor. Na een schot van Jonathan Wilmet stak Sidibe er in de slotfase zijn voet tussen en bleven de drie punten op Stayen.

Charleroi - RC Genk 1-3
De bezoekers uit Limburg hadden in het eerste bedrijf veldoverwicht, twee goede kansen, maar keken in de rust toch tegen een achterstand aan. Een schot van Cédric Ciza werd door Torben Joneleit van richting veranderd: 1-0. Na rust had Genk twee minuten nodig voor de verdiende ommekeer. Een knappe inzet van Daniël Tözser betekende gelijkmaker, een flater van Jan Lella werd door Marvin Ogunjimi genadeloos afgestraft. João Carlos gleed in de slotfase de 1-3 binnen.

SV Roeselare - KV Mechelen 1-2
De eerste helft in Schiervelde ging gelijk op. Voor de thuisploeg trof debutant Nikita Rukavytsya de paal. Bij Mechelen scoorde Giuseppe Rossini wel, maar zijn collega Joachim Mununga stond buitenspel. Julien Gorius maakte tien minuten voor rust de openingstreffer door de bal via de binnenkant van de paal in het doel te werken. Na rust zorgde Joeri Dequevy op aangeven van debutant Anduele Pryor voor de 1-1. In de slotfase bleef Roeselare toch met lege handen achter. Na een verre uittrap van Wouter Biebauw plaatste Aloys Nong de bal achter Jurgen Sierens.