voetbalzone

Sint-Truiden mag vrouwen niet gebruiken in bekerduel

04 aug 2009, 10:45
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2009, 10:45
Advertentie
Het Belgische Sint-Truiden dacht een briljante oplossing te hebben gevonden voor het plotseling vroege bekerduel dat de Eersteklasser voor de kiezen krijgt, maar zal alsnog vol aan de bak moeten. STVV speelt als enige club uit de hoogste afdeling al mee in de vierde rond van de Belgische beker, en wilde om de selectie te sparen aantreden met een elftal vol vrouwen. “Maar de bond heeft al laten weten dat dat niet mag.”

Sint-Truiden, dat vorig jaar promoveerde naar de Jupiler Pro League, krijgt zodoende al vroeg in het seizoen meer duels voor de kiezen dan de andere vijftien teams uit de Belgische eredivisie. “We moéten volgende woensdag al aantreden”, zegt voorzitter Roland Duchâtelet in Het Belang van Limburg. “De wegen van de bond zijn ondoorgrondelijk.”

“We rekenden op de hulp van de Pro League, maar iedereen is nu eenmaal met zijn eigen vele taken bezig en ons bekerprobleem is blijven liggen. Zelf kunnen we nu niks meer doen. Als de bond niet begrijpt dat 16 eersteklassers gelijktijdig in die competitie moeten starten in de 1/16e finales, tja, dan houdt het op, hé?”

Het ingenieuze plan om dan maar de vrouwenequipe in te zetten, werd voortijdig gedwarsboomd. “Hoe we het concreet zullen aanpakken, dat wordt een beslissing van de trainer. Ik heb nog altijd zin om onze vrouwenploeg te laten spelen, maar de bond heeft al laten weten dat dat niet mag.” Coach Guido Brepoels beraadt zich nu op de situatie. “Of we met de beloften zullen aantreden? We moeten nog bekijken hoe we dit aanpakken.”
Bezig met laden …