voetbalzone

Sint-Truiden wil vermeend Twente-doelwit niet laten gaan

Bart Kruyt10 dec 2009, 07:11
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2009, 07:11
Advertentie

Sint-Truiden wil niet meewerken aan een vertrek van doelman Simon Mignolet. De jonge doelman staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Engelse Sunderland, terwijl ook FC Twente de sluitpost op de korrel heeft. “Maar Simon is voor ons zo belangrijk, dat we hem niet zullen laten vertrekken”, reageert STVV-voorzitter Roland Duchâtelet. “Of er moet een uitzonderlijk bod komen, dat we in overweging moéten nemen.”

De 21-jarige Mignolet werd eerder met Standard Luik in verband gebracht en kent een goed seizoen bij Sint-Truiden, dat de keeper goed kan gebruiken in haar strijd tegen degradatie. Duchâtelet is dan ook niet gelukkig met de interesse van Sunderland en Twente. “Hij is te belangrijk voor ons. Niet alleen pakte hij al veel punten dit seizoen, hij heeft als product van onze jeugdwerking ook een grote symbolische waarde."

De preses heeft goede hoop dat het talent zijn contract in België wil verlengen. “Het is ook een rustige jongen, die graag zijn studies zou afmaken”, legt hij uit. “Simon heeft nog een contract tot eind volgend seizoen, maar we zitten binnenkort rond de tafel om hem een nieuwe verbintenis aan te bieden. Ik zie hem wel blijven, of het bod moet fenomenaal zijn.”

Bezig met laden …