voetbalzone

Sint-Truiden wil volgend seizoen overschakelen op kunstgrasmat

Erik van Dam14 sep 2010, 19:03
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 19:03
Advertentie

Waar er in de Nederlandse Eredivisie al twee clubs op kunstgras spelen, Heracles Almelo en Excelsior, moet ook België er volgend seizoen aan geloven. Nu de Belgische Pro League het gebruik van kunstgrasvelden niet langer verbiedt onderzoekt Sint-Truiden de mogelijkheid om met ingang van volgend jaar nepgras in het Stayen-stadion te leggen.

Nu het licht op groen staat is er volgens Sint-Truiden-voorzitter Roland Duchâtelet geen reden meer om niet over te stappen op de synthetische variant. “Het is inderdaad de bedoeling om volgend seizoen op kunstgras te spelen”, meldt de preses in Het Belang van Limburg. “Er is belangstelling, zeker nu Stayen het al zo goed doet. Zowel de commerciële activiteiten als het hotel en het café doen het prima. Ze passen perfect bij het stadion en geven de stad Sint-Truiden een meerwaarde.”

“Tegen december wil ik weten of we de financiering van het nieuwe complex rond krijgen”, vervolgt Duchâtelet. “Als dat lukt, kan de bouw eind april starten. Dan beginnen we met de aanleg van een ondergrondse parkeergarage en het kunstgrasveld. Tegen de start van het seizoen kunnen die werkzaamheden klaar zijn.”

De sterke man van Sint-Truiden ziet alleen maar voordelen in het kunstgras. “Twee duels achter elkaar spelen op een gewoon veld gaat niet, dan speel je het kapot. Maar kunstgras moet ons toelaten echte voetbalmiddagen te organiseren. Met die formule zou het dames- en het jeugdvoetbal ook meer aandacht krijgen van het bredere publiek”, besluit hij.

Bezig met laden …