voetbalzone

Sint-Truiden zette zaterdag tiener met één arm op de reservebank

Daniel Cabot Kerkdijk08 feb 2010, 10:24
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2010, 10:24
Advertentie

In navolging van Real Zaragoza-aanvaller Alexis Sánchez zal ook het aanstaande debuut van Benji Commers waarschijnlijk het nieuws in diverse landen halen. De zeventienjarige linkerverdediger is immers geboren met één arm. In het dagelijkse leven draagt Commers een prothese, maar op het veld laat hij die achterwege. Zaterdag tegen Anderlecht zat hij voor het eerst op de bank.

"Mijn arm stopt net onder mijn elleboog", legt Commers uit in Het Belang van Limburg. De verdediger verdiende zijn selectie aan zijn sterke prestaties bij de beloften van de Truidenaars. "Ik werd zaterdag gebeld, omdat Marc Wagemakers ziek werd. Dit is een beloning voor mijn goede matchen van de voorbije weken. Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven."

Commers is niet de eerste speler met één arm in België. François Tuyaerts was in de jaren vijftig en zestig een vaste waarde op de linkerflank van KV Mechelen. Sánchez debuteerde op 8 november 2009 tegen Valencia en mocht een maand later tegen Real Mallorca nog een half uur meedoen.

Bezig met laden …