Sivasspor neemt na rust afstand van Ankaragücü

14 mrt 2009, 15:15
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2009, 15:15
Sivasspor heeft haar koppositie in de Turkse Süper Lig verstevigd. De succesformatie had het zaterdagmiddag een helft lastig met laagvlieger Ankaragücü, maar stelde na rust orde op zaken. De 0-2 overwinning zorgde ervoor dat Sivasspor zich in ieder geval nog een extra week lijstaanvoerder mag noemen.

Op bezoek bij de nummer zestien van de ranglijst kende Sivasspor in de eerste helft de nodige moeite om het spel te maken. Ankaragücü hield lange tijd goed stand, maar moest twintig minuten voor tijd toch capituleren. Mehmet Yildiz bracht de bezoekers op voorsprong, waarna Yannick Kamanan zeven minuten voor het eindsignaal het slotakkoord verzorgde.

Door de overwinning komt Sivasspor op 49 punten en kan het deze speelronde niet meer ingehaald worden door concurrenten Besiktas en Trabzonspor, die nu vier punten minder hebben. De achtervolgers van Sivasspor komen later dit weekend echter nog in actie. Ankaragücü blijft na de nederlaag in de degradatiezorgen zitten.