voetbalzone

‘Skandal’ in Zwitserland: ‘Hij heeft mijn kleding en tas onder gezeken!’

Gijs Freriks02 nov 2016, 08:40
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2016, 08:40
Advertentie

David Müller is al tien jaar scheidsrechter in het amateurvoetbal. De 38-jarige arbiter loopt dus al even mee en wordt niet meer warm of koud van een opmerking van een speler, maar afgelopen weekeinde is er in de ogen van Müller een grens overschreden. “Een speler heeft op mijn kleding gepist”, foetert hij in gesprek met BLICK.

Müller gaf tijdens het duel tussen Trubschachen en Lotzwil-Madiswil (3-3) een speler van de bezoekers vlak voor tijd een tweede gele kaart. “Na een oorlog van woorden, vol beledigingen, heeft de speler zich naar de catacomben gehaast. Daar ben ik van overtuigd. Mijn T-shirt lag op de grond en hij heeft vervolgens mijn handdoek en schone sokken uit mijn tas gepakt en heeft de hele handel in een hoek van de gang gegooid. Mijn kleding en tas zijn vervolgens onder gezeken. De bodem van de tas zit vol urinesporen en het stinkt verschrikkelijk.”

“Ik vermoed dat het de speler was die ik van het veld heb gestuurd. Die Schweinehund moet lang geschorst worden!”, aldus Müller, die bij de politie aangifte heeft gedaan wegens ‘smaad’. De trainers van de Zwitserse amateurploegen hebben laten weten dat zij zich niet kunnen voorstellen dat een speler van hun team over de spullen van de leidsman heeft geplast. “Mijn spelers hebben niets te verbergen en zijn zelfs bereid om een urinetest te laten doen”, zo vertelde Adolf Peter van Lotzwil-Madiswil bijvoorbeeld.

Bezig met laden …