voetbalzone

Skrtel geblesseerd naar ziekenhuis vervoerd; WK lijkt niet in gevaar

Peter Nusselder05 jun 2010, 19:33
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2010, 19:33
Advertentie

Verdediger Martin Skrtel van Slowakije is zaterdagavond naar het ziekenhuis vervoerd. De speler van Liverpool viel in de oefeninterland tegen Costa Rica al na dertien minuten uit met een enkelblussure. Hij werd hierop direct naar het ziekenhuis gebracht voor een scan. Die wees uit dat de schade lijkt mee te vallen.

/

Volgens de scan kampt de verdediger slechts met een gezwollen enkel en een dergelijke kwetsuur zou te verhelpen zijn met drie dagen rust. Aangezien Slowakije het WK pas op dinsdag 15 juni begint met het groepsduel met Nieuw-Zeeland, lijkt deelname in Zuid-Afrika niet in gevaar te zijn voor Skrtel. Er breken niettemin spannende tijden voor de stopper en zijn ploeggenoten.

Skrtel geldt als één van de belangrijkste pionnen in het Slowaaks elftal. De verdediger heeft net zijn tweede seizoen bij Liverpool achter de rug; voor die tijd stond hij onder contract bij Zenit Sint-Petersburg en AS Trencin. De verdediger stond sinds februari ook al lange tijd buitenspel wegens een gebroken middenvoetsbeentje, maar herstelde tijdig genoeg om met Slowakije de laatste voorbereidingen mee te maken.

Bezig met laden …