voetbalzone

Sky Sports weet salariseisen die Zirkzee onder meer bij Ajax en PSV neerlegt

Mart van Mourik18 jul 2022, 20:19
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2022, 20:19
Advertentie

Joshua Zirkzee gaat het besluit over zijn nabije toekomst binnen twee weken nemen, zo weet de Duitse tak van Sky Sports maandagavond te melden. Bayern München is bereid mee te werken aan een transfer en heeft een prijskaartje van circa tien tot vijftien miljoen euro om de nek gehangen van de spits. Naast diverse Engelse en Italiaanse clubs zouden ook Ajax en PSV geïnteresseerd zijn in de diensten van Zirkzee.

Eind juni maakte De Telegraaf al bekend dat de 21-jarige centrumspits op de radar van Ajax staat. Hoewel de onderhandelingen met Brian Brobbey in een stroomversnelling terecht zijn gekomen, zouden Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar nog op zoek zijn naar een extra spits. Volgens de berichtgeving uit Duitsland zit ook PSV, dat zich onlangs al versterkte met Luuk de Jong, op het vinkentouw. Het is onduidelijk of de Nederlandse clubs zich al hebben gemeld bij Bayern.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano voegt aan het nieuws van Sky Sports toe dat Zirkzee zelf zeker open zou staan voor een terugkeer naar de Serie A. Onder meer Bologna, waar Sydney van Hooijdonk eveneens onder contract staat, heeft wel oren naar een samenwerking met Zirkzee. Laatstgenoemde kwam in de tweede helft van het seizoen 2020/21 uit voor Parma en die Italiaanse ervaring zou naar meer smaken. Eerder dacht ook VfB Stuttgart aan Zirkzee, maar journalist Florian Plettenberg schrijft dat de nummer vijftien van afgelopen Bundesliga-seizoen niet in staat is het salaris van de Nederlander te betalen.

Het Duitse medium weet dat Zirkzee mikt op een jaarsalaris van minstens 2,5 miljoen euro. De aanvaller maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Bayern München. Met onder meer Robert Lewandowski voor zich in de pikorde kon Zirkzee nooit doorbreken in Zuid-Duitsland en werd hij tweemaal op huurbasis elders gestald. Afgelopen seizoen kwam de talentvolle spits uit voor RSC Anderlecht. In 32 competitieduels produceerde hij 15 doelpunten en verzorgde hij 8 assists.

Bezig met laden …