voetbalzone

Slaande beweging op Anfield levert schorsing van vier wedstrijden op

Bart Kruyt31 dec 2014, 13:40
Laatst bijgewerkt: 31 dec 2014, 13:40
Advertentie

Maandag beleefde Jonjo Shelvey een van zijn meest ongelukkige avonden in zijn loopbaan. De middenvelder van Swansea City speelde tegen zijn oude club Liverpool erg teleurstellend en maakte bovendien een eigen doelpunt op Anfield. Kort voor rust was hij nog ontsnapt aan een rode kaart, maar op basis van videobeelden is Shelvey nu alsnog geschorst door de Engelse voetbalbond.

voetbalzone

Shelvey vocht een duel uit met Emre Can, waarna hij met zijn arm naar achteren sloeg en zijn tegenstander in het gezicht raakte. Een rode kaart leek op zijn plaats, maar de arbitrage had het incident gemist, waardoor Shelvey mocht blijven staan. De middenvelder is nu alsnog geschorst door de FA: hij moet vier wedstrijden toekijken. Shelvey wordt drie duels geschorst vanwege de slaande beweging en een extra duel omdat dit zijn tweede rode kaart van het seizoen is.

Swansea maakt op de website van de club bekend dat het achter het statement van Shelvey staat: de middenvelder had na de 4-1 nederlaag op Anfield aangegeven dat hij Can niet bewust had geraakt. Volgens Swansea zou het echter geen zin hebben om in beroep te gaan, dus de club heeft de straf geaccepteerd. De schorsing start direct en Shelvey ontbreekt donderdag dus ook tegen Queens Park Rangers.

Bezig met laden …