voetbalzone

‘Slaap niet met de schaal naast mijn bed, maar denk wel aan Alkmaar’

Thijs Post21 okt 2015, 21:45
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 21:45
Advertentie

Voor Ragnar Klavan is het duel in de Europa League tussen AZ en FC Augsburg een bijzondere. De Est speelde in het verleden in Alkmaar en hij heeft een mooie tijd gehad in Nederland, zo geeft hij te kennen via de officiële kanalen van de club. “Ik ben kampioen geworden en heb grote trainers gehad, zij hebben me veel geleerd.”

voetbalzone

Bij AZ treft Klavan een aantal oude bekenden. “Ik slaap niet met de kampioensschaal naast m’n bed, maar af en toe denk ik nog wel aan Alkmaar”, laat hij weten. Van de huidige selectie kent hij nog maar drie of vier jongens. “Ik denk dat onze trainer meer van het AZ weet dan ik. Ik kan wel iets over materiaalman Paul Reus vertellen, maar niet over de spelers en over hun precieze speelwijze”, lacht hij.

Ondertussen gaat het niet goed met FC Augsburg: laatste in de Bundesliga, puntloos in Europa. “Vorig seizoen deden we het geweldig met de vijfde plaats en zat alles mee. Nu staan we laatste, maar ik verwacht niet dat we daar nog lang staan. Wedstrijden in de Bundesliga worden bepaald door kleine dingen en aan die kleine dingen moeten we werken”, tekent RTV Noord-Holland op.

Bezig met laden …