voetbalzone

‘Slachtoffer’ ingreep begrijpt Guardiola: ‘Zij stonden met elf man achterin’

Peter Nusselder07 mrt 2015, 22:30
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 22:30
Advertentie

Bayern München won zaterdagmiddag op bezoek bij Hannover 96 met 1-3, maar de ploeg van trainer Josep Guardiola was wel eerst op een 1-0 achterstand gekomen. Kort nadat Xabi Alonso voor de gelijkmaker zorgde, greep de coach in: na dertig minuten al haalde hij Dante naar de kant.

voetbalzone

Het ‘slachtoffer’ van die ingreep was niet blij met zijn wissel, maar de Braziliaanse verdediger had wel begrip voor de beslissing van Pep. “Het is teleurstellend om zo vroeg vervangen te worden, maar ik snap het wel. Hannover stond met elf man achterin, wat moeten wij dan met drie centrumverdedigers”, stelt Dante in gesprek met TZ. Guardiola benadrukte eveneens dat het om een tactische zet ging.

“Normaal gesproken wissel ik niet in de openingsfase. Maar het beviel me niet wat ik zag en daarom heb ik iets veranderd.” Spits Robert Lewandowski, die voor Dante binnen de lijnen kwam, speelde een rol van betekenis, nadat een overtreding op de Pools international een door Thomas Müller benutte strafschop opleverde. “VfL Wolfsburg heeft geen punten gepakt, dus voor ons is het een mooi weekend”, concludeerde Guardiola.

Bezig met laden …