voetbalzone

Slavia heeft Vlcek na anderhalf jaar weer terug

16 apr 2009, 13:52
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2009, 13:52
Advertentie
Stanislav Vlcek keert na een afwezigheid van anderhalf jaar terug naar zijn vaderland. De Tsjech, die in januari 2008 koos voor een avontuur bij Anderlecht, heeft een contract getekend bij zijn voormalig werkgever Slavia Praag. De verbintenis van de 'Ajax-beul' in België loopt nog tot deze zomer door.

De 33-jarige Vlcek tekende donderdag een contract voor twee seizoenen (met een optie voor een extra seizoen) bij de lijstaanvoerder van de Tsjechische competitie. Slavia had de international een ruim jaar geleden nog naar Anderlecht laten gaan, maar het tripje werd geen succes. De Belgische grootmacht liet vorige maand al weten dat het niet van plan was om de aflopende verbintenis van Vlcek te verlengen.

De aanvaller speelde tot dusver 27 competitieduels voor Anderlecht, waarin hij tien keer scoorde. Dit seizoen kwam hij pas elf keer binnen de lijnen. Het avontuur in België was het tweede avontuur van Vlcek over de grens: eerder in zijn loopbaan speelde hij nog voor het Russische Dinamo Moskou. Ook dat uitstapje was maar van korte duur.

In Nederland is Vlcek vooral bekend vanwege zijn doelpunten in de voorronde Champions League tegen Ajax. De Amsterdammers speelden twee jaar geleden tegen Slavia en had toen veel last van de spits. In Praag, waar Slavia de Nederlandse ploeg met 2-1 versloeg, nam Vlcek beide Tsjechische goals voor zijn rekening. Slavia plaatste zich hierdoor voor het miljoenenbal.
Bezig met laden …