voetbalzone

Slavia hoopt op terugkomst Berger

13 dec 2007, 22:04
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2007, 22:04
Advertentie
Slavia Praag hoopt volgend seizoen Patrick Berger weer op het oude te mogen verwelkomen. De 34-jarige speler van Aston Villa bezit komende zomer een transfervrije status. Voldoende reden voor voorzitter Petr Dolezal om de middenvelder een signaal af te geven.

“Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af”, vertelde Dolezal aan het Tsjechische Nova TV. “Hij kan een uitstekend uithangbord voor de club zijn. We zijn aan het bekijken wat de mogelijkheden zijn”, meldde de preses verder.

Berger speelde in de periode 1991-1995 voor de club, die na de winterstop in het UEFA Cup-toernooi actief zal zijn, en vertrok daarna richting Borussia Dortmund. In zijn eerste seizoen bij BVB (1996) veroverde hij meteen de Bundesliga-titel.

Diezelfde zomer, na een uitmuntend EK waar hij met Tsjechië de finale bereikte, verkaste de 42-voudig international naar Liverpool waar hij tot een prominent gezicht uitgroeide. In 2003 liet Berger Anfield Road voor wat het is en stapte over naar Portsmouth. Twee jaar begon hij aan zijn avontuur in Birmingham.
Bezig met laden …