voetbalzone

Slecht nieuws voor België: 102-voudig international moet EK laten schieten

Bart DHanis19 dec 2023, 16:48
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:42
Advertentie

Thibaut Courtois zal definitief geen deel uitmaken van de selectie die namens België naar het EK van 2024 in Duitsland afreist, zo heeft hij gezegd in een interview met Sporza.

Courtois scheurde twee dagen voor de start van de competitie zijn kruisband op de training van Real Madrid. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Al snel bleek dat hij minimaal een half jaar niet in actie zou komen.

Het gebeurde op 8 augustus. In principe zou de boomlange sluitpost dus in actie kunnen komen op het EK. Toch zal hij naar eigen zeggen niet acteren op het Europees kampioenschap.

“Ik heb Real beloofd mijn terugkeer niet te overhaasten. Ze willen dat ik volledig herstel en dat hebben ze me duidelijk laten weten. Ik ga hun vertrouwen niet schaden”, aldus de doelman van de Koninklijke.

De Rode Duivels wisten hun EK-kwalificatiegroep overtuigend te winnen. De ploeg van Domenico Tedesco verloor geen duel en eindigde bovenaan.

Matz Sels verdedigde door de afwezigheid van Courtois nagenoeg alle duels het doel van de Belgen. De kans is dus groot dat hij tijdens het EK ook onder de lat zal staan.

België neemt het in de groepsfase van het eindtoernooi op tegen Roemenië, Slowakije en de winnaar van play-off B. In play-off B strijden Bosnië & Herzegovina, Israël, IJsland en Oekraïne om een EK-ticket.

Bezig met laden …