voetbalzone

Slecht nieuws voor Guardiola: vaste waarde staat ‘voorlopig’ buitenspel

Peter Nusselder23 aug 2015, 13:38
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2015, 13:38
Advertentie

Bayern München won zaterdag de uitwedstrijd bij TSG Hoffenheim met 1-2, maar er was ook slecht nieuws voor trainer Josep Guardiola: verdediger Medhi Benatia raakte geblesseerd en moest zich al in de eerste helft laten vervangen. Het is de vraag wanneer de Marokkaans international terug is.

voetbalzone

Het duel met Hoffenheim, dat de regerend kampioen de tweede overwinning op rij opleverde, duurde voor Benatia slechts 36 minuten. Een spierblessure aan zijn dijbeen maakte verder spelen onmogelijk en op de officiële website maakt der Rekordmeister een dag later duidelijk dat de stopper ‘voorlopig’ zal moeten toekijken, zonder hieraan een duidelijke termijn te verbinden.

Guardiola leek van plan om Benatia in het hart van zijn defensie te koppelen aan Jérôme Boateng, waardoor er voor Dante weinig speelminuten weggelegd zouden zijn. De Braziliaans international werd dan ook in verband gebracht met diverse andere clubs, maar nu Bayern te maken krijgt met het wegvallen van Benatia lijkt een transfer deze maand niet waarschijnlijk meer voor Dante.

Bezig met laden …