Slechte generale Steaua Boekarest voor Europees treffen met FC Utrecht

Matthijs van Laar31 okt 2010, 19:30
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 19:30

Evenals FC Utrecht heeft ook Steaua Boekarest een slechte generale achter de rug voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting van komende donderdag. De Roemeense topclub ging zondagavond onderuit bij laagvlieger Gloria Bistrita en ziet koploper Otelul Galati steeds verder uit het zicht verdwijnen. Het verschil bedraagt nu acht punten.

Het leed voor Steaua werd al vroeg in de wedstrijd veroorzaakt door de Braziliaanse spits Júnior Moraes, die al in de zesde minuut de score opende. De 84 minuten die resteerden leken genoeg voor de bezoekers om de gelijkmaker te vinden, maar desondanks bleef de 1-0 stand tot aan het laatste fluitsignaal ongewijzigd.

Komende donderdag wacht Steaua de laatste kans om nog iets van het Europese seizoen te maken. De ploeg staat op dit moment met twee punten laatste in groep K van de Europa League, al is de achterstand op koploper Liverpool slechts drie punten. Napoli (drie punten) en FC Utrecht (eveneens drie punten) zijn bovendien nog eenvoudig in te halen.