voetbalzone

‘Slechts één akkefietje in de kleedkamer: dat is te weinig’

Erik van Dam21 feb 2013, 11:49
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2013, 11:49
Advertentie
/

Jeffrey Gouweleeuw maakte vorig seizoen een sterke ontwikkeling door in een goed draaiend sc Heerenveen. De centrale verdediger miste maar weinig wedstrijden en trok met zijn sterke spel de aandacht van andere clubs. Ook nu is er nog interesse en de kans is groot dat AZ in de zomer Gouweleeuw aantrekt. Van een goed draaiend elftal is voor hem echter geen sprake meer op dit moment.

Heerenveen staat op een zeer teleurstellende veertiende plaats en incasseerde afgelopen weekend de tiende nederlaag van dit seizoen al. Als de club zo doorgaat, bestaat de kans dat het nog nacompetitie moet gaan spelen ook. Gouweleeuw zegt in Voetbal International het spel van de Friese club ‘veel te gezapig’ te vinden. Volgens hem mag er niet telkens gewezen worden naar de verkoop van bepalende spelers.

“Kom op, we zijn 23 wedstrijden onderweg, dan moet je als sc Heerenveen het publiek wat kunnen bieden. Dat gebeurt gewoon te weinig”, zegt Gouweleeuw eerlijk. Volgens hem regeert de twijfel en mist het huidige elftal echte persoonlijkheden. Er was dit seizoen maar één keer een akkefietje in de kleedkamer, zegt de stopper: dat is in zijn ogen te weinig. “We zijn elke dag met elkaar bezig om beter te worden, dan mogen er best harde woorden vallen. Het kan echt geen kwaad als we elkaar eens hardop de waarheid vertellen.”

Bezig met laden …