voetbalzone

Slechts sancties kunnen Barça overhalen

25 jul 2008, 12:50
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2008, 12:50
Advertentie
De strijd om Lionel Messi is nog altijd niet gestreden. De dribbelaar is opgeroepen voor de Olympische voetbalploeg van Argentinië, maar Barcelona stribbelt hevig tegen. De woorden van FIFA-preses Joseph Blatter hebben daar geen verandering in gebracht.

Blatter herhaalde afgelopen woensdag de boodschap dat clubs spelers onder de 23 jaar moeten afstaan voor de Spelen. Txiki Begiristain, technisch directeur van Barcelona, is echter niet onder de indruk van de gesproken woorden. “De FIFA verwijst niet naar regels, dus dan hebben wij ook geen zin om mee te werken.”

Begiristain houdt zijn poot stijf. “Ik hoor iedereen praten over de Olympische gedachte, maar zolang de FIFA niet met straffen dreigt zullen wij Messi hier houden. Wij begrijpen dat de Olympische Spelen een belangrijk toernooi is, maar de FIFA en de Argentijnse bond moeten ook begrijpen dat wij Lionel hard nodig hebben in voorronde van de Champions League.”

De 21-jarige Messi verkeert al wekenlang in onzekerheid. De dribbelaar wil graag mee naar Peking, maar snapt tegelijkertijd de wens van zijn werkgever. Zijn coach Josep Guardiola vindt dat er snel duidelijkheid moet komen. “Blatter moet snel een beslissing nemen, want dit is niet goed voor Lionel. Hij wil duidelijkheid en die moet hij spoedig krijgen, zodat hij zich weer volledig op het voetbal kan gaan richten.”
Bezig met laden …