voetbalzone

Slechtste seizoensstart sinds 1907 voor Fenerbahçe: ‘Dik kan niet!’

Gijs Freriks12 sep 2016, 08:40
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2016, 08:40
Advertentie

Dick Advocaat is nu vijf wedstrijden de trainer van Fenerbahçe en daarvan gingen er slechts twee gewonnen. De club uit Aziatisch Istanbul leed zondagavond namelijk opnieuw puntverlies, want in eigen huis was Bursaspor met 0-1 te sterk. De krant Fanatik vraagt zich af wat er met Fenerbahçe aan de hand is.

/

Het dagblad opent de maandag met de tekst: ‘Dik kan niet!’. Fenerbahçe kent zijn slechtste seizoensstart sinds het jaar 1907 en naast kranten zijn ook analytici kritisch op de negentienvoudig kampioen. Oud-middenvelder Sinan Engin zei dat de spelers het vertrouwen zijn verloren: “Het lijkt wel alsof ze spelen om degradatie te ontlopen.” Engin richtte zich vervolgens ook tot Robin van Persie en noemde hem een ‘luxepaardje’.

Voormalig international Tümer Metin zei: “Advocaat zegt dat hij zijn spelers niets kwalijk kan nemen, maar er moet gewonnen worden. Van Persie? Hij rent niet terug en helpt zijn medespelers niet. De enige man die het niveau haalt, is Volkan Sen.” De fans van Fenerbahçe eisten na afloop overigens nog uitleg en werden te woord gestaan door vicevoorzitter Seip Mosturoglu. Hij bood namens de rest van Fenerbahçe zijn excuses aan.

Bezig met laden …