voetbalzone

'Sleutelspeler in beste Barça ooit' vertrekt: 'Maar ik verslap geen seconde'

Matthijs van Laar04 mrt 2014, 16:17
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2014, 16:17
Advertentie

Carles Puyol vertrekt komende zomer na negentien buitengewoon succesvolle jaren bij Barcelona. De stopper maakte dat besluit dinsdagmiddag bekend tijdens een speciaal belegde persconferentie, waarin hij zich dankbaar toonde voor de steun die hij de afgelopen twee decennia van de club mocht ontvangen. Zoals het de stoere stopper betaamt, wilde hij echter nu nog niet al te veel uitweiden over wat hij daarna gaat doen. "Het seizoen duurt nog drie maanden en degenen die mij kennen weten dat ik tot die tijd geen seconde zal verslappen."

voetbalzone

Puyol, wiens contract in Camp Nou nog loopt tot medio 2016, zei bovendien nog niet te weten wat de toekomst hem zal brengen. "Ik weet niet wat ik ga doen na 30 juni. Het enige dat ik weet is dat ik eerst rust neem, want ik ben vier jaar achter elkaar doorgegaan met het spelen van wedstrijden en het revalideren van blessures. Daarna neem ik mijn besluit." Puyol gaf tevens te kennen dat het continu moeten herstellen van fysiek leed een forse aanslag is op zijn gezondheid. Hij merkte dat het daardoor steeds lastiger werd om zijn gewenste niveau te halen.

In de jaren dat dat hem wel lukte, liet de centrale verdediger een geweldige indruk achter bij ploeggenoten, clubbestuurders en fans. Oud-voorzitter Joan Laporta noemde Puyol in een reactie 'eerlijk en een harde werker'. "Hij is een vechter die nooit moe wordt. Hij was een sleutelspeler in het beste Barça ooit. Dankjewel, Puyi. Je bent onze eeuwige aanvoerder voor het betrekken van Eric Abidal bij de feestvreugde na het winnen van de Champions League. Bedankt voor die les."

Puyol won met Barcelona zes keer de landstitel, drie keer de Champions League, twee keer de Copa del Rey, twee keer de Europese Supercup, zes keer de Spaanse Supercup en twee keer het wereldkampioenschap voor clubs. Als speler van de Spaanse nationale ploeg won hij het EK van 2008 en het WK van 2010. Op het EK in 2012, dat ook door la Roja werd gewonnen, ontbrak hij wegens blessureleed. Mogelijk breidt Puyol die indrukwekkende erelijst aan het einde van dit seizoen nog iets verder uit: Barcelona is nog in de race voor de landstitel en de Champions League, en staat tevens in de finale van de Copa del Rey.

Bezig met laden …