Slimme ploeggenoot van Zuiverloon zet doelman Real Sociedad te kijk

Daniel Cabot Kerkdijk10 jan 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2012, 23:10

De supporters van Real Mallorca zullen de bekerwedstrijd van dinsdagavond tegen Real Sociedad waarschijnlijk niet snel vergeten. Dat geldt mogelijk ook voor de fans van de Basken. Real Sociedad, dat het heenduel met 2-0 had gewonnen. leidde op het eiland met 0-1 en ging met 6-1 de boot in.

/

Real Mallorca maakte in 6.17 minuten tijd vier doelpunten en vooral de 4-1 was van bijzondere makelij. Enkele minuten voor rust belandde een inzet van Gonzalo Castro in de handen van Enaut Zubikarai. De doelman had niet in de gaten dat de aanvaller van de thuisploeg enkele meters achter hem bleef staan.

Zubikarai gooide de bal op de grond en werd compleet verrast door Castro, die zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Collega Gianni Zuiverloon speelde alleen de eerste helft en werd vervangen door Biel Company. Real Mallorca speelt in de kwartfinale tegen Athletic Bilbao of Albacete uit de Segunda División.