Slordig België verzuimt zichzelf te belonen voor sterke tweede helft

Bart Kruyt10 aug 2011, 22:38
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2011, 22:38

Georges Leekens zal zich zorgen maken over het gebrek aan scherpte bij de aanvallers van de Belgische ploeg. Na een matige eerste helft in Slovenië kwamen de Rode Duivels na rust op gang, wat diverse kansen tot gevolg had. Samir Handanovic had echter op iedere inzet een antwoord klaar, waarbij gezegd moet worden dat het de keeper vaak ook niet erg lastig werd gemaakt. Belgie was erg laks in de afronding en wist daarom ook niet te scoren: 0-0.

/

Een overwinning was wel verdiend geweest voor de Belgen, op basis van een sterke tweede helt. Thuisploeg Slovenië begon sterk en zette België voor de eigen supporters onder druk, maar dichterbij dan een kopbal van Milivoje Novakovic (net naast) kwamen de Slovenen niet. Aan de overkant wist België wél te scoren, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Marouane Fellaini kopte de bal terug op de afrondende Romelu Lukaku, maar de grensrechter oordeelde dat het speeltuig al achter de doellijn was geweest. Dat was een onjuiste beslissing.

Na de onterecht afgekeurde treffer daalde het niveau, maar in de tweede helft kwam België een stuk beter voor de dag. Onze zuiderburen kregen kans na kans, maar hadden het vizier duidelijk niet op scherp staan. Lukaku was de eerste die zich liet gelden, maar het schot van de Chelsea-aanwinst was te matig om Handanovic te verrassen. De Udinese-keeper verwerkte even later een wel erg zacht ingeschoten bal van Yassine El Ghanassy simpel met zijn voeten.

De druk van de Belgen nam toe en daarmee ook het aantal kansen. Igor De Camargo kopte uit een corner net over en even later kon invaller Bjorn Vleminckx na een pass van Dries Mertens simpel binnenschieten, maar ook hij schoot niet hard genoeg en vond Handanovic op zijn pad. Mertens miste de volgende enorme kans en toen De Camargo ook één op één met Handanovic niet wist te scoren, werd wel duidelijk dat de Belgen deze woensdag nooit meer zouden gaan scoren. In de slotfase moest Simon Mignolet een nederlaag voor België nog voorkomen met twee goede reddingen.