voetbalzone

‘Slot houdt telefoongesprek van uur lang en probeert PSV af te troeven’

Tom Rofekamp12 jun 2023, 13:52
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 13:52
Advertentie

Arne Slot hoopt zich op korte termijn te versterken met Crysencio Summerville. Dat meldt Feyenoord-watcher 1908.nl maandagmiddag. Slot zou onlangs een uur met de aanvaller van Leeds United gebeld hebben om hem van een terugkeer naar De Kuip te overtuigen. PSV is echter ook nog altijd in de race.

De 21-jarige vleugelspits degradeerde uit de Premier League met Leeds en mag zich een zeer gewilde speler noemen. Na PSV meldt ook Feyenoord zich nu in de strijd. Slot nam meer dan een uur de tijd om de geboren Rotterdammer te verleiden tot een terugkeer. Hij heeft daarop niet direct 'nee' gezegd, maar van een 'ja' is ook nog allerminst sprake.

Summerville – een van de weinige lichtpuntjes bij Leeds vorig seizoen – wil zich namelijk in de kijker van bondscoach Ronald Koeman spelen. Feyenoord heeft in dat verband een streepje voor op PSV. Het liefst ziet Summerville echter nóg iets beters voorbijkomen, bij voorkeur een club buiten Nederland. Het is onduidelijk of de buitenspeler daarmee op het eveneens geïnteresseerde Aston Villa en/of RB Leipzig doelt

In ieder geval moeten clubs flink de portemonnee trekken voor de Nederlands jeugdinternational. Naar verluidt heeft Leeds Summerville op twaalf miljoen euro getaxeerd. Daarmee zouden the Peacocks een flinke winstmarge behalen: Summerville kwam in 2020 voor circa 1,5 miljoen euro over van Feyenoord. Sindsdien kwam de rechtspoot tot veertig duels voor Leeds, waarin hij viermaal doel trof en twee assists afleverde. Summerville debuteerde nog niet in Feyenoord 1.

Mikos Gouka: 'Slot en Summerville hebben elkaar nog nooit gesproken'
Mikos Gouka zag het bericht van 1908.nl met verbazing aan. Volgens de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad kennen Slot en Summerville elkaar niet, laat staan dat ze met elkaar hebben gesproken.

Bezig met laden …