voetbalzone

Slot krijgt er defensieve optie bij in aanloop naar cruciale maand

Mart Oude Nijeweeme01 nov 2023, 16:19
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:31
Advertentie

Arne Slot lijkt bij Feyenoord snel weer te kunnen beschikken over Gernot Trauner. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl schrijft dat de centrale verdediger 'binnen enkele dagen' wordt terugverwacht bij de Rotterdammers. Trauner moest de afgelopen weken toekijken vanwege een teruggekeerde knieblessure.

Trauner liep de knieblessure vorig seizoen op in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma. De centrumverdediger leek hersteld, maar krijgt nog regelmatig te maken met een terugval. De afgelopen vier wedstrijden moest hij om die reden laten schieten.

Verwacht wordt dat Trauner zaterdag tegen RKC Waalwijk weer bij de wedstrijdselectie zit. Mogelijk doet Slot rustig aan met zijn aanvoerder en posteert hij hem niet meteen in de basis. Bij afwezigheid van Trauner bezet Bart Nieuwkoop de rechtsbackpositie. Lutsharel Geertruida vormt het centrum met Dávid Hancko.

Twee weken geleden benadrukte Slot tijdens een persconferentie het belang van een goed herstel voor Trauner. "Bij Gernot is het niet zo dat hij een hele zware blessure heeft opgelopen. De piekbelasting moet bij hem heel goed gemanaged worden."

"In de week waarin we verwacht en gehoopt hadden hem vrijaf te kunnen geven, moesten we de Klassieker tegen Ajax inhalen", gaat Slot verder. "Dat bij elkaar opgeteld maakt dat het te veel is geworden voor hem. Dan moet hij weer even terug in de belasting."

De terugkeer van Trauner betekent goed nieuws voor Slot, daar de Feyenoord-trainer een cruciale maand tegemoetgaat met zijn ploeg. De Rotterdammers nemen het in competitieverband onder meer op tegen AZ en PSV. In de Champions League wachten ontmoetingen met Lazio en Atlético Madrid.

Feyenoord leed in de Eredivisie tot dusver zeven verliespunten en heeft daardoor een aanzienlijke achterstand op koploper PSV, dat met dertig punten uit tien duels nog altijd foutloos is. In de Champions League gaat het de ploeg van Slot wel voor de wind met de koppositie in Groep E.

Bezig met laden …