voetbalzone

Slot verklaart opvallende keuze voor invulling van spitspositie in oefenduel

Lars Capiau22 jul 2023, 16:55
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 16:55
Advertentie

Danilo startte in het verloren oefenduel met TSG Hoffenheim (4-2) op de bank vanwege 'alle transferperikelen die om hem heen spelen', vertelt Arne Slot na afloop aan RTV Rijnmond. De Braziliaanse spits wordt hevig in verband gebracht met een transfer naar Rangers. Technisch directeur Dennis te Kloese heeft echter tot dusver elke aanbieding van de Schotten van tafel geveegd.

Slot koos in Oostenrijk verrassend voor Yankuba Minteh in de punt van de aanval. Dit ging ten koste van Danilo, daar Santiago Giménez nog niet aanwezig was. Achteraf verklaarde de oefenmeester dus dat de transfergeruchten rondom de Braziliaan ten grondslag lagen aan die beslissing. Alle transferperikelen zouden 'wat met hem doen' volgens de oefenmeester.

Danilo, die wel nog als invaller binnen te lijnen kwam, was in de met 4-2 verloren wedstrijd nog goed voor een fraaie treffer. Een hard afstandsschot vloog prachtig achter Hoffenheim-sluitpost Luca Philipp. Danilo's optreden is Slot dan ook niet onopgemerkt gebleven. "Hij heeft in de tweede helft wel een goed signaal afgegeven", zei de keuzeheer daarover.

Een bod van zes miljoen euro op de spits wimpelde Te Kloese al af. "Hij is ongelooflijk belangrijk bij ons. Als speler, maar bijvoorbeeld ook in de ontwikkeling van Igor Paixão, die zonder de aanwezigheid van Danilo nooit zo ver zou zijn geweest als dat hij nu is. Bovendien heeft hij nog een driejarig contract bij ons", zei de technisch directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad over de situatie van de 24-jarige aanvaller.

Met de geruchten over de transfer van de Japanse spits Ayase Ueda lijkt Feyenoord al voor te sorteren op een eventueel vertrek van Danilo. De 24-jarige Ueda kwam vorig seizoen tot 22 competitietreffers in de Belgische competitie. Cercle Brugge zou volgens Het Laatste Nieuws minimaal tien miljoen euro verlangen voor de aanvaller.

Bezig met laden …