voetbalzone

‘Slot weigert medewerking aan uittocht: Feyenoord verlangt bijna 7 miljoen euro’

Wessel Antes18 jul 2023, 09:25
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 09:25
Advertentie

Arne Slot staat een transfer van Feyenoord-spits Danilo naar Rangers vooralsnog in de weg, weet het Schotse Daily Record. De 24-jarige Braziliaan zou pas mogen vertrekken indien er een juiste vervanger is aangetrokken. De regerend landskampioen laat Danilo tevens niet zomaar gaan. Feyenoord verlangt omgerekend 6,9 miljoen euro voor de diensten van de goaltjesdief. Danilo ligt in De Kuip nog tot medio 2026 vast en wordt gezien als ideale back-up van Santiago Giménez.

Volgens de Schotse berichtgeving komt Rangers deze week met een vierde bod op Danilo. Manager Michael Beale is erg overtuigd van de kwaliteiten van de rechtspoot, maar the Gers laten dat nog niet blijken met hun aanbiedingen. Algemeen directeur Dennis te Kloese houdt voorlopig zijn poot stijf. De leidsman mikt op een transfersom van bijna 7 miljoen euro én wil eerst een vervanger in huis halen. Mogelijk vertrekt Danilo helemaal niet uit Rotterdam-Zuid, daar Slot erg tevreden is over zijn reservespits.

voetbalzone

De grote vraag is nu of Rangers aan de vraagprijs van Feyenoord wil voldoen. De 55-voudig landskampioen van Schotland gaf met de komst van Sam Lammers (3,5 miljoen euro) en Cyriel Dessers (5 miljoen euro) reeds behoorlijk wat geld uit aan spitsen. Met Fashion Sakala en Kemar Roofe heeft Beale nog twee andere spitsen achter de hand. Antonio Colak (Parma) en Alfredo Morelos (transfervrij) hebben de deur wel al achter zich dicht getrokken op Ibrox, waardoor Te Kloese mogelijk toch nog een nieuw belletje kan verwachten voor Danilo vanuit Glasgow. Of hij de overstap zelf ziet zitten is onbekend.

Danilo, die bij Ajax, Jong Ajax en FC Twente al goede statistieken kon overbruggen, heeft het in zijn debuutseizoen bij Feyenoord prima gedaan. De rechtspoot kwam – als enige selectiespeler – in alle 48 officiële wedstrijden die de Rotterdammers speelden in actie, maar moest het in de tweede seizoenshelft doen met een rol als invaller. Danilo was goed voor veertien doelpunten en vier assists. In De Kuip zal hij het ook komend seizoen moeten doen met een rol als reservespits, daar hij Giménez voor zich moet dulden in het elftal van Slot. De trainer posteerde Danilo afgelopen seizoen regelmatig op de nummer 10-positie, achter de Mexicaanse smaakmaker.

Bezig met laden …