voetbalzone

Slot ziet ‘Wieffer-scenario’ zich voltrekken: ‘We denken dat hij het zou kunnen’

Lars Capiau06 jul 2023, 15:19
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2023, 15:19
Advertentie

Arne Slot acht een ‘Mats Wieffer-scenario’ niet onrealistisch voor Thomas van den Belt, vertelt hij in de eerste persconferentie van dit seizoen. De van PEC Zwolle overgekomen Van den Belt moet dit jaar gaan vechten voor een basisplek bij Feyenoord. Slot geeft aan dat hij benieuwd is naar het aanpassingsvermogen van de middenvelder.

“Mats is heel snel gegaan”, steekt Slot van wal als hem gevraagd wordt of Van den Belt hetzelfde traject af kan leggen als dat Wieffer afgelopen seizoen deed. “Dat hij überhaupt veel is gaan spelen is een scenario wat al heel bijzonder was, maar het is wel mogelijk. We zien ook de kwaliteiten van Thomas en denken dat het zou kunnen."

“Hij heeft zichzelf vorig jaar op een geweldige manier laten zien in de Keuken Kampioen Divisie’, looft de oefenmeester zijn nieuwe pupil. “Thomas staat er vanaf de eerste training, dus die krijgt nu alle kans om zich te laten zien. Maar, hij heeft wel te maken met veel concurrentie zoals Mats Wieffer die ook had. Ik lees vaak dat Wieffer zijn kans heeft gekregen door de blessure van Quinten Timber, dus dat zou voor Thomas misschien op die manier ook een kans kunnen zijn. Of hij is gewoon beter dan wat we hebben.”

Wieffer greep vorig seizoen na de blessure van Timber zijn kans met beide handen aan en werd al snel onmisbaar in de succesformatie van Slot, waar hij met de inmiddels vertrokken Orkun Kökcu en Sebastian Szymanski het middenveld vormde. Wieffer kwam na zijn basisdebuut in januari tot 25 optredens en in totaal tot bijna 1.700 competitieminuten.

Bezig met laden …