voetbalzone

Slot zorgt voor nieuwe hereniging en heeft Stengs definitief binnen

Noel Korteweg26 jul 2023, 14:02
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Feyenoord heeft Calvin Stengs definitief binnen, zo bevestigt de landskampioen via de officiële kanalen. De 24-jarige rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder wordt voor naar verluidt ruim zes miljoen euro overgenomen van OGC Nice en tekent een contract tot medio 2027 in De Kuip. Stengs gaat dus weer samenwerken met Arne Slot, die hij nog kent uit zijn tijd bij AZ.

De linkspoot leek onderweg naar Royal Antwerp, dat op hoofdlijnen akkoord was met Nice. De Belgen wilden lange tijd echter niet instemmen met de salariseisen van Stengs, die 1,25 miljoen euro netto wilde verdienen. Daardoor kon Feyenoord de transfer zondagavond kapen en er met de zevenvoudig Oranje-international mee vandoor gaan. Stengs wordt in De Kuip een van de grootverdieners.

"Het voelt goed om het Feyenoord-shirt te dragen", laat Stengs weten op de clubsite. "Er zijn hier veel mooie uitdagingen om naar uit te kijken. Daarnaast ben ik al goed bekend met de manier van spelen onder Arne Slot, wat zal helpen om me sneller aan te passen. Ik kijk er ook enorm naar uit om in De Kuip te spelen. Het gaf mij altijd al een bijzonder gevoel als ik dit stadion binnenliep. Dat zal vanaf nu als Feyenoorder alleen nog maar specialer zijn."

Stengs, die ook op de nummer 10-positie uit de voeten kan, speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Antwerp en werkte daar samen met landgenoten Mark van Bommel, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen. Stengs was in 31 wedstrijden goed voor 3 goals en 9 assists bij de Belgen en won de landstitel en de beker. De vleugelspeler maakte de negentig minuten vol in de bekerfinale, maar moest de allesbeslissende wedstrijd om de landstitel tegen KRC Genk (2-2) aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing.

Stengs lag nog tot medio 2026 vast bij Nice, maar is de komende vier seizoenen dus in het shirt van Feyenoord te bewonderen. De oude bekende van Slot gaat met de Rotterdammers de groepsfase van de Champions League in en gaat proberen om de landstitel te prolongeren. Stengs is na Ramiz Zerrouki, Thomas Beelen, Thomas van den Belt, Antef Tsoungui, Timon Wellenreuther (definitief overgenomen na zijn huurperiode), Ilias Sebaoui en Yankuba Minteh de achtste zomeraanwinst van Feyenoord.

Bezig met laden …