voetbalzone

Slotdag moet beslissing brengen in Turkije

24 mei 2009, 21:11
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2009, 21:11
Advertentie
Het landskampioenschap in Turkije zal pas volgende week beslist worden. Koploper Besiktas, nummer twee Sivasspor en nummer drie Trabzonspor lieten zondagavond op de 33ste speeldag geen steek vallen. In de strijd om Europees voetbal hebben Fenerbahçe en Galatasaray nog een punt nodig om in de Europa League uit te komen.

Besiktas won voor eigen publiek met 2-1 van Galatasaray. De lijstaanvoerder kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Mehmet Topal. Harry Kewell maakte vlak na rust de gelijkmaker. Yusuf Simsek schonk Besiktas drie punten. Sivasspor, dat twee punten minder heeft, versloeg Genclerbirligi met 3-2. Yannick Kamanan, Herve Tum en Murat Erdogan zorgden ervoor dat de landstitel nog altijd mogelijk is.

Trabzonspor haalde met 2-5 uit bij Eskisehirspor. Alanzinho en Ceyhun Gulselam scoorden allebei twee keer. De nummer drie van de Süper Lig moet volgende week thuis tegen Fenerbahçe niet alleen drie punten goedmaken op Besiktas maar ook flink aan het doelsaldo werken om nog enigszins kans te maken op de landstitel.

Ondanks de nederlaag bij Besiktas lijkt Galatasaray verzekerd van een EL-ticket. Nummer zes Bursaspor bleef namelijk steken op een gelijkspel tegen Gaziantepspor (2-2). Het onderlinge verschil bedraagt daardoor drie punten. Fenerbahçe, dat evenveel punten heeft als Galatasaray, won met 4-2 van Konyaspor. Dani Guiza (2x), Ugur Boral en Roberto Carlos waren trefzeker namens de ploeg van Luis Aragonés.
Bezig met laden …