voetbalzone

Slovan Bratislava viert Slowaakse titel

13 mei 2009, 21:34
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2009, 21:34
Advertentie
Slovan Bratislava mag zich voor het eerst sinds tien jaar weer de beste van Slowakije noemen. De ploeg van Ladislav Pecko won woensdagavond met 3-1 van Nitra en zag rivaal MSK Zilina onderuit gaan bij Kosice. Slovan is daardoor niet meer te achterhalen.

De koploper vierde haar feestje op eigen veld. Laagvlieger Nitra bood lang goed tegenstand, maar kwam de doelpunten van Samuel Slovak (’18) en Juraj Halenar (’20) niet te boven. Robert Glenda verzorgde weliswaar de aansluitingstreffer, maar hij zag de gelijkmaker nooit vallen, waarna Jan Kozak in de slotfase voor het beslissende doelpunt kon zorgen. Het feest kon hierdoor losbarsten bij de fans van Slovan.

Tientallen kilometers verderop ging runner-up Zilina immers pijnlijk onderuit bij Kosice (3-0), de nummer vier van de ranglijst, waardoor Slovan nu niet meer in te halen is. De club, die in 1999 voor het laatst de titel binnensleepte werd, volgt Artmedia Petržalka als landskampioen en mag volgend jaar meedoen in de eerste voorronde van de Champions League.
Bezig met laden …