voetbalzone

Sloveens bondscoach Kek neemt Matavz op in definitieve WK-selectie

Erik van Dam01 jun 2010, 16:18
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2010, 16:18
Advertentie

Tim Matavz mag zich op gaan maken voor zijn eerste wereldkampioenschap. De aanvaller van FC Groningen, die afgelopen seizoen dertien doelpunten maakte in de Eredivisie, mag van Sloveens bondscoach Matajz Kek bij de groep blijven die afreist naar Zuid-Afrika voor de groepswedstrijden tegen Engeland, Algerije en de Verenigde Staten.

/

Op dit moment verblijft Matavz (21) nog in Europa met zijn landgenoten. “De coach heeft zijn keuze nog niet individueel toegelicht,” vertelt hij op de website van FC Groningen. “Hij maakte aan de hele groep de drie afvallers bekend. Deze keer viel er geen aanvaller af. Er zijn naast mijzelf nog vier spitsen, die ook al in de kwalificatiewedstrijden tot de selectie behoorden.”

Matavz wacht nog op zijn officiële debuut in het nationale shirt, maar mag dus definitief mee naar Zuid-Afrika. “Het maakt me trots om met het nationale embleem op de borst te mogen spelen, maar ik heb veel concurrentie. Spelers die een groot aandeel hebben gehad in de kwalificatie van Slovenië voor het WK. Het is een eer om me met hen te mogen meten”, zei hij al eerder over de mogelijke uitverkiezing voor de eindronde.

“Een kleine drie weken geleden zijn we bij elkaar gekomen en we zijn momenteel op trainingskamp in het Italiaanse Brunico”, voegt hij daar in gesprek met de officiële website van FC Groningen aan toe. “Woensdag keren we terug naar Slovenië en vrijdagavond spelen we nog een oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland. Op zondag staat de reis naar Zuid-Afrika gepland.” Ook Vitesse-middenvelder Delibor Stevanovic zit bij de 23 namen.

De voltallige WK-selectie:

The squad:

Doel: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Verdediging: Miso Brecko (1.FC Köln), Elvedin Dzinic (Maribor), Marko Suler (AA Gent), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moskou), Bojan Jokic (Chievo), Suad Filekovic (Maribor), Matej Mavric Rozic (TuS Koblenz)

Middenveld: Robert Koren (West Bromwich Albion), Valter Birsa (Auxerre), Rene Krhin (Internazionale), Andraz Kirm (Wisla Krakau), Aleksander Radosavljevic (Larissa), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Dalibor Stevanovic (Vitesse)

Aanval: Nejc Pecnik (Nacional Funchal), Zlatan Ljubijankic (AA Gent), Milivoje Novakovic (1.FC Köln), Zlatko Dedic (VfL Bochum) en Tim Matavz (FC Groningen).

Bezig met laden …