voetbalzone

Sloveense bondscoach Kek: 'Wij hebben 23 sterspelers in Zuid-Afrika'

Bart Kruyt27 mei 2010, 09:25
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2010, 09:25
Advertentie

Eén van de verrassende deelnemende landen aan het komende WK is Slovenië. De ploeg van Matjaz Kek schakelde Rusland uit en is in Zuid-Afrika ingedeeld in een groep met Engeland, Verenigde Staten en Algerije. Kek weet dat zijn elftal het lastig zal krijgen, maar heeft vertrouwen in een goede afloop. “Ons doel is om de tweede ronde te halen”, vertelde hij in een interview met FIFA.com.

/

Op de vraag of zijn elftal wel echte sterspelers kent was de bondscoach duidelijk. “Ik ben het niet eens met de uitspraak dat wij geen sterspelers hebben. In Zuid-Afrika zullen we met 23 sterspelers aantreden.” Kek verwees daarmee naar het collectief van zijn elftal. “In een ‘sterrenteam’ moeten de spelers bereid zijn om hun individuele kwaliteiten in te zetten voor het elftal.”

Kek schatte ook de kansen voor Slovenië in. “We zijn natuurlijk niet de favoriet in de groep, maar we moeten ons zelf heel goed voorbereiden en dan in de drie wedstrijden het best mogelijk resultaat behalen. Dan hebben we een goede kans om door te gaan naar de tweede ronde.” De oefenmeester ziet Engeland als favoriet van de groep. “Ik denk zelfs dat Engeland in staat is om het toernooi te winnen.”

Bezig met laden …